Cereți chitanță pentru parcare

Credeați că numai parcagiii de seară și de weekend profită de pe urma șoferilor care nu știu când și cum se plătește parcarea în București?

Ei bine, nu. De fiecare dată când parchezi pe locurile Primăriei și nu primești chitanță de la angajatul acesteia, bugetul orașului scade cu 1,5 lei, iar buzunarul parcagiului oficial se umple în același ritm.

Cum ar trebui să funcționeze sistemul de parcări?

În București parcarea este cu timp limitat (1 oră), iar plata se face în avans. Angajatul primăriei este obligat să taie chitanță pentru fiecare oră de parcare plătită. Pe chitanță trebuie să apară clar data și ora intrării în parcare, numărul mașinii și numele angajatului.

Ce se întâmplă de fapt?

Angajații primăriei acționează prin diverse metode pentru a băga în propriul buzunar banii cuveniți primăriei:

– dacă șoferul nu cere expres chitanța, nici nu o va primi; poți fi întâmpinat cu întrebări de genul aveți nevoie de bon pentru decont? sau care mașina ca să mă duc eu să pun bonul în geam? – ceea ce evident că nu se întâmplă.

– plata parcării se face rareori în avans; pentru că nici tu nu știi sigur cât timp vei sta acolo, plătești de cele mai multe ori o oră și restul la întoarcere. De câte ori ai cerut chitanță după ce te-ai întors la mașină?

Nu vreau să iau apărarea Primăriei ca instituție, pentru că nici eu nu sunt convinsă că banii se întorc într-un fel sau altul la șoferi. Dar mă enervează faptul că oricând, oriunde, cineva poate profita de naivitatea noastră.