Cereţi chitanţă pentru parcare

16 septembrie, 2011
parcări | Comentarii?

Credeaţi că numai parcagiii de seară şi de weekend profită de pe urma şoferilor care nu ştiu când şi cum se plăteşte parcarea în Bucureşti?

Ei bine, nu. De fiecare dată când parchezi pe locurile Primăriei şi nu primeşti chitanţă de la angajatul acesteia, bugetul oraşului scade cu 1,5 lei, iar buzunarul parcagiului oficial se umple în acelaşi ritm.

Cum ar trebui să funcţioneze sistemul de parcări?

În Bucureşti parcarea este cu timp limitat (1 oră), iar plata se face în avans. Angajatul primăriei este obligat să taie chitanţă pentru fiecare oră de parcare plătită. Pe chitanţă trebuie să apară clar data şi ora intrării în parcare, numărul maşinii şi numele angajatului.

Ce se întâmplă de fapt?

Angajaţii primăriei acţionează prin diverse metode pentru a băga în propriul buzunar banii cuveniţi primăriei:

– dacă şoferul nu cere expres chitanţa, nici nu o va primi; poţi fi întâmpinat cu întrebări de genul aveţi nevoie de bon pentru decont? sau care maşina ca să mă duc eu să pun bonul în geam? – ceea ce evident că nu se întâmplă.

– plata parcării se face rareori în avans; pentru că nici tu nu ştii sigur cât timp vei sta acolo, plăteşti de cele mai multe ori o oră şi restul la întoarcere. De câte ori ai cerut chitanţă după ce te-ai întors la maşină?

Nu vreau să iau apărarea Primăriei ca instituţie, pentru că nici eu nu sunt convinsă că banii se întorc într-un fel sau altul la şoferi. Dar mă enervează faptul că oricând, oriunde, cineva poate profita de naivitatea noastră.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.