Tu ce faci când eşti orbit de faza lungă?

22 septembrie, 2011
sfaturi | 7 reacţii

Asta din seria întrebări pentru cititori — eu n-am găsit soluţia.

Ieri seara am mers câţiva km buni prin oraş cu o gagică în spate care aprinsese fără jenă faza lungă. Aglomerat, noapte, femeia îşi căuta ţigările şi telefonul prin geantă, mie îmi dădeau lacrimile.

I-am făcut semn cu mâna pe geam. Am stat cu mâna cealaltă ridicată în dreptul oglinzii. Am încercat să schimb banda, să prind un semafor mai lung şi să mă dau jos din maşină. N-a funcţionat nimic.

Până la urmă am cotit pe o străduţă şi mi-am văzut de drum, cu ochii şiroaie şi o pată mare albă undeva pe creier.

Aşa că întreb: cum aş fi putut să-i atrag atenţia gagicei că mă orbeşte cu faza lungă? Există vreun semnal cunoscut?

Reacții

7 reacții la “Tu ce faci când eşti orbit de faza lungă?”

 1. nashu_mare pe 22 septembrie 2011 13:38

  Avariile si/sau semnale cu stopul de ceata. Astea au insa dezavantajul ca merg doar cu aia care au uitat faza lunga din neatentie, nu din prostie.

  Odata m-am dat jos la un semafor la o pipita din asta care imi bronza ceafa si i-am ciocanit in geam. Sa vezi chestie, chiar avea faza scurta aprinsa, numai ca batea dupa porumbei.

 2. Stefan pe 23 septembrie 2011 19:38

  Luminile de ceata. La masina mea am 1 pe fiecare „stop”.
  Cel mai eficient e in afara orasului, cand ochiul e adaptat pt intuneric. Functioneaza instant.

 3. mgc8 pe 30 septembrie 2011 19:30

  Oglinzile heliomate funcționează de minune… Alternativ, da, stopurile de ceață sunt și ele bune. Sau câteva „ciupituri” din frână. Altfel, schimbi ruta? 🙂

 4. Sloimi pe 16 octombrie 2011 11:44

  Eu personal,dupa ce esueaza traditionalele metode de atentionare,opresc si-o/si-l las sa conduca relaxat in fata mea cu faza mea lunga proptita in ceafa.

 5. abc pe 21 octombrie 2011 00:10

  eu mi-am pus folie pe luneta si pe geamurile din spate. e folia cea mai inchisa, cu transparenta de 5%. acum chiar daca vine cu xenoane pe faza lunga in spatele meu, nu ma mai deranjeaza. mai mult ma deranjeaza in oglinzile laterale la care nu am cum sa aplic folie:)

 6. horia pe 16 octombrie 2012 08:54

  Salut,cand ti se mai intampla asa,sa aprinzi avarile. Ti se aprind stopurile din spate,eu asa faceam si stingeau nerorocitii,dar cand ii prind eu pe ei…

 7. Horia pe 29 octombrie 2012 12:01

  Sa fi prea prost sa uiti faza lunga din greseala,iti apare pe bord =)) faza scurta cu verde,lunga cu albastru,dar majoritatea tinerilor lasa din prostie ca sa arate ce faruri au ei =)))

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.