Tu ce faci când ești orbit de faza lungă?

Asta din seria întrebări pentru cititori — eu n-am găsit soluția.

Ieri seara am mers câțiva km buni prin oraș cu o gagică în spate care aprinsese fără jenă faza lungă. Aglomerat, noapte, femeia își căuta țigările și telefonul prin geantă, mie îmi dădeau lacrimile.

I-am făcut semn cu mâna pe geam. Am stat cu mâna cealaltă ridicată în dreptul oglinzii. Am încercat să schimb banda, să prind un semafor mai lung și să mă dau jos din mașină. N-a funcționat nimic.

Până la urmă am cotit pe o străduță și mi-am văzut de drum, cu ochii șiroaie și o pată mare albă undeva pe creier.

Așa că întreb: cum aș fi putut să-i atrag atenția gagicei că mă orbește cu faza lungă? Există vreun semnal cunoscut?

7 thoughts on “Tu ce faci când ești orbit de faza lungă?”

 1. Avariile si/sau semnale cu stopul de ceata. Astea au insa dezavantajul ca merg doar cu aia care au uitat faza lunga din neatentie, nu din prostie.

  Odata m-am dat jos la un semafor la o pipita din asta care imi bronza ceafa si i-am ciocanit in geam. Sa vezi chestie, chiar avea faza scurta aprinsa, numai ca batea dupa porumbei.

 2. Luminile de ceata. La masina mea am 1 pe fiecare “stop”.
  Cel mai eficient e in afara orasului, cand ochiul e adaptat pt intuneric. Functioneaza instant.

 3. Oglinzile heliomate funcționează de minune… Alternativ, da, stopurile de ceață sunt și ele bune. Sau câteva “ciupituri” din frână. Altfel, schimbi ruta? 🙂

 4. Eu personal,dupa ce esueaza traditionalele metode de atentionare,opresc si-o/si-l las sa conduca relaxat in fata mea cu faza mea lunga proptita in ceafa.

 5. eu mi-am pus folie pe luneta si pe geamurile din spate. e folia cea mai inchisa, cu transparenta de 5%. acum chiar daca vine cu xenoane pe faza lunga in spatele meu, nu ma mai deranjeaza. mai mult ma deranjeaza in oglinzile laterale la care nu am cum sa aplic folie:)

 6. Salut,cand ti se mai intampla asa,sa aprinzi avarile. Ti se aprind stopurile din spate,eu asa faceam si stingeau nerorocitii,dar cand ii prind eu pe ei…

 7. Sa fi prea prost sa uiti faza lunga din greseala,iti apare pe bord =)) faza scurta cu verde,lunga cu albastru,dar majoritatea tinerilor lasa din prostie ca sa arate ce faruri au ei =)))