Ziua în care n-a pornit maşina

16 februarie, 2011
întâmplări | 1 reacţie

Premise:

– În săptămâna cu gerul pământului mi-am abandonat maşina în parcare. Nu din proprie iniţiativă, dar n-am fost în ţară şi am folosit calea aerului, picioarele şi metroul badapestian — care seamănă cu cel bucureştean, de altfel, numai că au vagoane mai vechi.

– În ultimii 7 ani de condus aproape zilnic nu mi s-a întâmplat niciodată să nu pornească maşina. Fie ea românească, coreană, germană sau franţuzească. Chiar şi anul trecut, când iarna a durat mai mult, a fost mai grea şi maşina (aceeaşi) a stat în parcare mai mult timp, n-am dat niciodată o a doua cheie.

– Nu sunt chiar genul de şoferiţă care intră în panică dacă se strică ceva. Am schimbat roţi, pompez la cauciucuri on a regular basis, ştiu ce înseamnă când se aprinde un bec pe bord, ştiu ce şi unde e sub capotă, vizitez spălătorii, service-uri şi depozite de anvelope fără să mi se pară dubios că sunt singura femeie din peisaj. Cum spunea un nene odată: Băieţii vin cu mamele să-şi schimbe cauciucurile, fetele vin singure.

Şi totuşi când am revenit de la Budapesta şi am vrut să plec cu maşina în oraş, pur şi simplu n-a pornit. Erau 3 grade afară, deci nici vorbă de ger. E o maşină aproape nouă, deci nici vorbă de battery fail. Becurile de pe bord se aprindeau toate, deci mai greu cu presupunerile. What would pif do?

Păi pif a făcut exact ce-ar face orice femeie. A sunat un bărbat. I-a explicat ce se întâmplă şi problema s-a rezolvat în 5 minute. Ajută să îţi dai seama după zgomote unde anume se rupe firul, dar dacă mă pune cineva să povestesc despre electromotor, injectoare, bujii şi alte alea e mai greu. S-a râs. Am râs şi eu. Dar nu-i nimic, înseamnă că data viitoare voi şti ce să fac. 😀

Pe această cale cerem un tutorial despre de ce nu pornesc maşinile iarna, pe înţelesul femeilor. Cu tot cu ce-i de făcut, mai ales dacă n-are cine să-ţi împingă maşina sau cum să ajungi la un service.

Reacții

1 reacție la “Ziua în care n-a pornit maşina”

  1. nashu_mare pe 18 februarie 2011 14:51

    Ce italice subtile!

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.