Cică în zona Pasajului Basarab circulaţia e o adevărată plăcere

9 martie, 2011
trafic blocat | Comentarii?

Încep să fie făcute amenajările pe Cuza, Titulescu şi Banu Manta. Pe sub pod se circulă deja şi este o adevărată plăcere. Este singurul loc din Bucureşti unde traficul rutier e foarte bun.

spune Sorin Oprescu

Unde adică? La Grozăveşti de exemplu văd constant blocaje pentru maşinile care coboară de pe Vasile Milea. Tot la Grozăveşti, pe sub pasaj, se respectă din părţi semnele de cedează trecerea şi semafoarele, de mă mir cum încă n-a trecut niciun tramvai peste nicio maşină.

acu’ un an la Grozăveşti. aia înaltă e clădirea primăriei, nu e ca şi cum domnul Oprescu e izolat de ce se întâmplă „în teren”.

În afară de faptul că „traficul rutier e foarte bun”, parcă scopul pasajului cunoscut acum drept pod* era să preia din traficul de pe Grant, acolo unde sunt blocajele adevărate. Ori asta încă nu se întâmplă, iar presa ori ne asigură că până la sfârşitul lui martie e gata, ori ne avertizează că e imposibil să se termine lucrările în aprilie dacă nu vine vremea bună.

Vă rog să mă contraziceţi dacă greşesc, dar ce sens are să vorbeşti la superlativ despre o lucrare care:

(1) nu e gata şi nu îşi îndeplineşte încă scopul iniţial.

(2) a blocat traficul în toate punctele prin care trece vreo 3 ani, iar acum că e semi-gata şi în sfârşit se circulă ca înainte, ne lăudăm cu traficul foarte bun dintr-o zonă care a fost întotdeauna ok-ish.

(3) a dus la schimbarea configuraţiei unor intersecţii a.î. avem acum blocaje mai mari ca înainte. să nu mai vorbim despre aberaţia cu sensul unic de pe splai, n-aveţi idee ce cozi se formează la 6 seara la ieşirea spre Crângaşi.

* Parcă podurile se construiau peste apă. Ştiu că e hipercorectitudine şi e trasă rău de păr, dar Podul Basarab există deja şi e o construcţie pietonală din zona gării cu acelaşi nume. A nu se confunda cu autostrada care este Pasajul Basarab. 😀

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.