Despre deschiderea Pasajului Basarab

Iaodi, știți deja că s-a deschis. Vinerea trecută pentru jurnaliști, sâmbătă pentru pietoni și de duminică și pentru mașini.

Noi nu ne-am dus repede în inspecție pentru că nu ne-a plăcut populismul în spiritul căruia s-a organizat deschiderea. Argumentul numărul unu și cel mai important: pasajul a fost construit pentru fluidizarea traficului, deci pentru mașini. De ce să-l deschizi pentru pietoni când nici măcar nu are trotuare pentru ei??

Uite de-asta m-am enervat și am decis că după vreo 3 ani de scris mai mult sau mai puțin constant despre construcția cea minunată, n-are nici un sens să merg la deschidere. Asta fără să punem la socoteală că măcar doi ani din ăștia trei mi-am omorât somnul de dimineață pentru că trebuia să ocolesc pe la mama naibii ca să trec de zona Grozăvești.

Bine.

Argumentul numărul doi a fost că în termeni de trafic și de utilitate a pasajului e irelevant să încerci să tragi concluzii în primele zile după deschidere. Și cam asta voiam să facem pe dintrafic.net. Am trecut ieri pe-acolo până la urmă, absolut întâmplător, adică na — chiar aveam de ajuns din Militari înspre 1 Mai — și a fost scurt și liber și interesant. Dar sunt multe de studiat înainte de vreo concluzie.

Articole vechi despre Pasajul Basarab:

Cum e cu Pasajul Basarab – august 2009

Update la Pasajul Basarab – septembrie 2009

Au deschis Podul Grozăvești – aprilie 2010

Pasajul Basarab – mistere – septembrie 2010

Aiurea (tot despre pasajul Basarab) – septembrie 2010

Cât despre Podul Grozăvești – septembrie 2010

Greșiiiiit – septembrie 2010

Cică în zona Pasajului Basarab circulația e o adevărată plăcere – martie 2011

Între timp șantierul Basarab se apropie de final – martie 2011