Despre deschiderea Pasajului Basarab

22 iunie, 2011
poveşti, trafic blocat | Comentarii?

Iaodi, ştiţi deja că s-a deschis. Vinerea trecută pentru jurnalişti, sâmbătă pentru pietoni şi de duminică şi pentru maşini.

Noi nu ne-am dus repede în inspecţie pentru că nu ne-a plăcut populismul în spiritul căruia s-a organizat deschiderea. Argumentul numărul unu şi cel mai important: pasajul a fost construit pentru fluidizarea traficului, deci pentru maşini. De ce să-l deschizi pentru pietoni când nici măcar nu are trotuare pentru ei??

Uite de-asta m-am enervat şi am decis că după vreo 3 ani de scris mai mult sau mai puţin constant despre construcţia cea minunată, n-are nici un sens să merg la deschidere. Asta fără să punem la socoteală că măcar doi ani din ăştia trei mi-am omorât somnul de dimineaţă pentru că trebuia să ocolesc pe la mama naibii ca să trec de zona Grozăveşti.

Bine.

Argumentul numărul doi a fost că în termeni de trafic şi de utilitate a pasajului e irelevant să încerci să tragi concluzii în primele zile după deschidere. Şi cam asta voiam să facem pe dintrafic.net. Am trecut ieri pe-acolo până la urmă, absolut întâmplător, adică na — chiar aveam de ajuns din Militari înspre 1 Mai — şi a fost scurt şi liber şi interesant. Dar sunt multe de studiat înainte de vreo concluzie.

Articole vechi despre Pasajul Basarab:

Cum e cu Pasajul Basarab – august 2009

Update la Pasajul Basarab – septembrie 2009

Au deschis Podul Grozăveşti – aprilie 2010

Pasajul Basarab – mistere – septembrie 2010

Aiurea (tot despre pasajul Basarab) – septembrie 2010

Cât despre Podul Grozăveşti – septembrie 2010

Greşiiiiit – septembrie 2010

Cică în zona Pasajului Basarab circulaţia e o adevărată plăcere – martie 2011

Între timp şantierul Basarab se apropie de final – martie 2011

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.